ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - İmam Ebu Hanife İmam Hatip Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ - HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

Dede Korkut Hikayelerinden yola çıkarak yeni bir hikaye yazma yarışması  okulumuz öğrencilerinin katılımı ile gerçeklestirilmiştir. Yapılan değerlendirme  sonucunda okul birincisi olan 5/A sınıfından Muhammed Furkan Bayrak adlı öğrencinin yazdığı hikaye ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya  katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencimizn yazdığı hikayeyi aşağıda okuyabilirsiniz.

Cihanın en büyük obasının sahibi Süleyman Bey'in obasına kâfirler tarafından baskın yapılmıştır. Kâfirler ahalinin tek tek şehadet şerbeti içmelerine neden oluyordu. O sırada baskının içinde koşmaya çalışan bir veled ve babası vardı. Veledin adı Eren'di. Babasının adı ise Baybarsdı. Baba ve oğul can derdi ile koşarken ucubenin biri çocuğun babasına saldırdı . Ve babası oğluna dedi ki "Koş oğlum, koş." dedi. Ve Eren kaçtı, o sırada ucube babasının gırtlağını kesti. Allah'a şükürler olsun ki Eren baskından sağ salim kurtulabildi. Ama Eren koskoca cihanda yalnız kalmıştı ve günlerce aç susuz kalmıştı. Eren bütün bunlara dayanamayarak haykırdı ve ağladı, o sırada Eren'in sesini duyan Yaşlı Oğuz onun yanına geldi. Ve Eren'e derdini sordu. Eren de başına gelen olayları tek tek ağlayarak anlattı. Yaşlı Oğuz bu duruma çok üzülerek onu kendi obasına yani dodurga obasına götürdü.  Eren yolda uykuya dalmıştı ve kalktığında Yaşlı Oğuz salavat getiriyordu. Belli bir zamandan sonra ikisi de artık dodurga obasındaydılar. Yaşlı Oğuz Eren'in kalktığını fark edince hemen onu talim yapmaya götürdü. Artık Eren Dodurga obasının silahşörü olarak yetişecekti. İhtiyar Oğuz Eren'in çok fazla kılıç kullanmadığını fark edince onu bir yıl boyunca kılıç sallamasını istedi. Ve bu yirmi iki yıl boyunca devam etti.  Eren yirmi iki yıl sonra genç bir delikanlı olmuştu.  Eren onun gibi herkesin silahşör olduğunu görünce, ihtiyar Oğuz'a şimdiye kadar kılıç sallamasını öğrettiği için çok kızdı. İhtiyar Oğuz'un yanına giderek ona kızgın bir şekilde "Şimdiye kadar niye kılıç sallamayı öğrettin." diye kızdı. İhtiyar Oğuz" Dinle Eren Dinle! Şimdiye kadar kılıç salladığın için belki beş yüz tane beylerbeyini bir hamlede öldürebileceksin." dedi. Ve Eren bu durumu çok kızarak Dodurga obasını terk edip İspanya'ya gitmeye karar verdi. Gece yarısı İspanya' ya doğru yol aldı. Eren yolda ona saldıran beş yüz tane ucube, kurtlar , aslanları, ik iyüz tane haçlı askerini ve tüm belaları kılıcı sayesinde aştı. Sonra Eren fark etti, şimdiye kadar kılıç sallamayı öğrenmesinin doğru olduğunu, ve tüm bu belaları bu yüzden aştığını anladı. Pişman olarak  yaşlı Oğuz'un yanına yani Dodurga obasına geri döndü. Ve Yaşlı Oğuz'un ayaklarına kapanarak özür diledi,  Yaşlı Oğuz Eren'in özrünü kabul etmişti. Ve sonra Eren'e dönerek dedi ki "Eğer usta olmak istiyorsan önce ustanı dinleyeceksin."dedi. Bundan sonra Eren çok iyi bir silahşör olmuştu. Yaşlı Oğuz ölünce de Dodurga obasının beyi oldu. Ve bundan sonra Eren bey ve ahalisi cihanda mutlu mesut yaşadı...

08-02-2024

Yayın: 08.02.2024 - Güncelleme: 08.02.2024 14:39 - Görüntülenme: 52